AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Sectorraad Paarden stuurt brief aan informateur

De Sectorraad Paarden heeft deze week een brief naar de vaste commissie LNV gestuurd, waarin de actieve beleidsdiscussies binnen de paardenhouderij nog eens helder op een rijtje worden gezet. Het is van belang dat zo snel mogelijk tijdens de nieuwe kabinetsperiode de belangrijke ontwikkelingen in de sector worden besproken met de overheid, om de voortgang van de lopende dossiers te coördineren en bewaken.

In de brief wordt aandacht gevraagd voor de welzijnsontwikkelingen, het werk op het gebied van dierziekten, de I&R discussie en lopend welzijnsonderzoek. Daarnaast wordt ook de aandacht gevraagd voor onderwerpen waarbij LNV een actieve en ondersteunende rol speelt, zoals een verplichte keuring van paardentrailers, de uitfasering van prikkeldraad en Jakobskruiskruid, een intensivering van anti-doping controles in de sport, erkenning van paraveterinaire beroepen (hoefsmeden en gebitsverzorgers) en het onderzoek paard in Utrecht en Wageningen.

De SRP wil met de brief duidelijk maken, dat het vormen van een nieuw kabinet geen vertraging op moet leveren in de sterke sectorontwikkeling die momenteel plaatsvindt, en verwacht dat de constructieve samenwerking met Ministerie van LNV op dezelfde wijze kan worden voortgezet.

Klik hier voor de volledige brief.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl