AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Sectorraad Paarden stuurt brief aan Staatssecretaris

Sectorraad Paarden stuurt brief aan de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Ermelo, 29 oktober 2010

De Sectorraad Paarden (SRP) heeft vorige week een brief gestuurd naar Dr. Henk Bleker, de nieuwe Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI).

Johan Lokhorst: “In de brief wordt aandacht gevraagd voor de lopende ontwikkelingen op het gebied van welzijn, het I&R vraagstuk en de actuele stand van zaken op het gebied van infectieuze paardenziekten”. Daarnaast wordt opnieuw aandacht gevraagd voor onderwerpen waarbij het ministerie van ELI een actieve en ondersteunende rol zou moeten spelen” aldus Lokhorst. Het gaat hierbij om een verplichte keuring van paardentrailers, de uitfasering van prikkeldraad en Jakobskruiskruid, een intensivering van anti-doping controles in de sport, erkenning van paraveterinaire beroepen (hoefsmeden en gebitsverzorgers) en het paarden onderzoek in Utrecht en Wageningen.

De SRP wil met de brief duidelijk maken, altijd op een zeer plezierige manier te hebben samengewerkt met voormalig Minister Gerda Verburg. Johan Lokhorst: “Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij een zelfde plezierige samenwerking tegemoet gaan met Staatssecretaris Bleker.”

Klik hier voor de volledige brief.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl