AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Ontwikkelingen in het BTW dossier

Op 19 december jl. heeft staatssecretaris Weekers van Financiën een brief verzonden aan de Tweede Kamer naar aanleiding van de wetswijziging BTW op handel in paarden. In deze brief licht hij de stand van zaken toe met betrekking tot de ingangsdatum van de wetswijziging.

De staatssecretaris heeft op verzoek van de Tweede Kamer een brief verzonden naar de Europese Commissie met betrekking tot de inwerkingtreding van deze wet om mogelijk concurrentie nadeel voor Nederland te voorkomen. Tot op heden is er geen reactie ontvangen van de Europese Commissie en wordt de wetswijziging niet van kracht op 1 januari 2012.

Naar aanleiding van overleg met vertegenwoordigers van de Sectorraad Paarden en nader onderzoek geeft de staatssecretaris tevens een toelichting over zijn visie op paarden welke bestemd zijn voor gebruik in de landbouw. De Sectorraad Paarden zal het gesprek met politiek Den Haag voorzetten.

Voor de volledige brief van de staatssecretaris klik hier.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl