AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Paardensector fel tegen hoger btw tarief

Afgelopen week kwamen plannen naar buiten van het kabinet om het belastingstelsel te hervormen waarbij het lage btw tarief zou worden geschrapt. Een btw-verhoging zou volgens de Sectorraad Paarden een grote klap betekenen voor de hele paardensector. Omdat de verhoging op het bordje van de consument komt, zullen veel hobbymatige paardensporters bij een hogere prijs mogelijk afhaken. Voor maneges, instructie-, sport- en trainingsstallen en andere hippische ondernemers zou dit een funeste ontwikkeling zijn.

De marges staan in de gehele paardensector al jaren onder druk. Naast banenverlies, zal een btw-verhoging ook gevolgen kunnen hebben voor de kwaliteit van de accommodaties en daarmee voor de veiligheid in de sport.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl