AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Aanpassing regelgeving vogelgriep Biddinghuizen

Ermelo (SRP): Na de berichtgeving van gisteren over de uitbraak van vogelgriep in Biddinghuizen zijn er aanpassingen gemaakt op de regelgeving rondom de aan- en afvoer van paarden.

Rond het bedrijf in Biddinghuizen is een 10 kilometergebied ingesteld (klik HIERvoor het gebied). Vanuit het 10 km gebied (toezichtsgebied) rond Biddinghuizen mogen erop dit moment alleen paarden vervoerd worden als ze van een bedrijf of locatie komen waar geen pluimvee of ander gevogelte (commercieel of hobbymatig) wordt gehouden.

Paarden van een dergelijk bedrijf mogen alleen worden vervoerd in een noodsituatie. Deze moeten met een verklaring van een dierenarts worden vervoerd waarin staat dat het vervoernaar een specialistische kliniek noodzakelijk is omdat het paard in een levensbedreigende situatie verkeerd. Verder moet dan wel vaststaan dat de ontvangende specialistische kliniek het paard inderdaad wil opnemen. Ook moet de route met de NVWA worden overlegd.

Kortom: in heel Nederland mogen paarden vervoerd worden. Alleen voor bedrijven mét pluimvee of andere gevogelte in het toezichtsgebied rond Biddinghuizen geldt een vervoersverbod voor paarden, tenzij er sprake is van een levensbedreigende situatie voor het betreffende paard.

Houdt de website van de Rijksoverheid goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatst ontwikkelingen

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com