AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Uitbraak vogelgriep Abbega en aanpassingen beperkingen Biddinghuizen

Ermelo (SRP): dinsdag 13 december is bij een bedrijf buiten Biddinghuizen, in Abbega (gemeente Súdwest-Fryslân) vogelgriep (H5) vastgesteld. Er is per direct een zone van 10 kilometer rond dit getroffen bedrijf, als toezichtsgebied (klik HIERvoor het gebied), afgekondigd.

Binnen het toezichtsgebied in Abbega, maar ook voor het toezichtsgebied in Biddinghuizen, geldt het volgende voor het vervoer van paarden:

– Paarden van een bedrijf met commercieel gehouden gevogelte en/of pluimvee mogen niet vervoerd worden naar een ander bedrijf met commercieel gehouden gevogelte en/of pluimvee;
– Paarden welke van een locatie komen of naar een locatie gaan waar commercieel gevogelte en/of pluimvee wordt gehouden, mogen alleen vervoerd worden wanneer zij rechtstreeks worden vervoerd naar de plaats van bestemming. Daarnaast gelden er op dat moment strenge hygiëneprotocollen en bezoekersprotocollen;
– Vervoer van paarden in alle overige gevallen in de toezichtsgebieden is mogelijk indien ze niet in contact zijn gekomen met gevogelte en/of pluimvee, of toegang hebben tot plaatsen waar ze worden gehouden.

Voor de rest van Nederland gelden bovenstaande vervoersbeperkingen niet en mogen paarden gewoon worden vervoerd.

De regelgeving op het gebied van vogelgriep is met regelmaat aan wijzigingen onderhevig. Houdt de website van de Rijksoverheid goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatst ontwikkelingen. En bij twijfel over uw eigen situatie neem contact op met de RVO middels het nummer 088-0424242.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl