AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

De paardensport is uniek

Vanaf maandag 11 mei jl. zijn de geldende maatregelen verruimd, ook voor de paardensector.

Los van deze verruiming van de maatregelen heeft nog altijd te gelden dat de paardensport uniek is en dat ook de binnenaccommodaties aangepast geopend zijn. De sport wordt immers bedreven met paarden en pony’s, levende dieren die voor hun welzijn behoefte hebben aan dagelijks een aantal uur beweging. In deze tijd van COVID-19 is naast de gezondheid voor mensen, de gezondheid én het welzijn van paarden belangrijk. Dagelijks hebben paarden verzorging én beweging nodig.

Bij het beweging geven van paarden door enkele uren weidegang, loslopen in een paddock, longeren, rijden of aanspannen hoeft er geen contact tussen mensen te zijn. Bij de paardensport speelt onderling  contact van mensen geen rol, aan social distancing wordt dus ruim voldaan.

Paardenaccommodaties, of dat nu maneges zijn of pensionstallen of fokbedrijven moeten dus open blijven voor het verzorgen van de paarden en pony’s en het noodzakelijke beweging geven. Natuurlijk moeten de mensen die hier mee bezig zijn voldoende (1,5 tot 2 meter) afstand van elkaar houden, maar dit is geen probleem bij de omgang met paarden. Paarden zijn niet gevoelig voor COVID-19 en het werken met paarden houdt dus geen risico in voor de mensen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl