AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

SRP pleit voor start wedstrijdsport en protocollen paardensector ook bij overheid online

De Sectorraad Paarden en de dragende organisaties van de SRP lobbyen bij het ministerie voor het veel eerder dan 1 september 2020 mogelijk maken van paardensport in competitieverband. De SRP ziet mogelijkheden voor een eerdere opening omdat het bij de paardensport gaat om een niet contact en buitensport. De wedstrijdsport ligt door de overheidsmaatregelen die in verband met de corona-actualiteit zijn getroffen al sinds maart 2020 stil en moet snel weer opgestart kunnen worden. Het kabinet heeft eerder besloten om het openen van binnensportaccommodaties en sportkantines te vervroegen van 1 september naar 1 juli met het voorbehoud dat de geldende situatie in Nederland het toe moet laten.

In heel veel landen in Europa worden inmiddels onder voorwaarden weer wedstrijden verreden en veel sporters maken daar gebruik van. Zo kunnen bijvoorbeeld in Duitsland kleine wedstrijden al vanaf eind april weer en is het vanaf medio juni in Duitsland mogelijk om wedstrijden te rijden voor publiek. In landen als België, Zweden, Italië en Oostenrijk zijn wedstrijden in de eerste helft van juni weer gestart. In Frankrijk kunnen wedstrijden vanaf eind juni weer nationaal en internationaal verreden worden en in Zwitserland is het rijden van nationale wedstrijden vanaf 6 juli weer mogelijk.
Elders in Europa is ook de draf- en rensport weer gestart met koersen. Alle koersbanen in Nederland zijn er al geruime tijd klaar voor om conform protocol (zonder publieke aanwezigheid) te kunnen starten.

De SRP is van mening dat de wedstrijdsport en de draverijen en rennen in gepaste vorm van start kunnen en pleit voor een start veel vroegere start dan 1 september 2020. Hoe eerder de paardensport weer kan opstarten, hoe minder de schade van de paardensportsector zal zijn.

Door de paardensector zijn de benodigde protocollen ontwikkelt. De protocollen zijn terug te vinden op de website van de Sectorraad paarden en staan sinds deze week ook op de overheidswebsite www.mijncoronaprotocol.nl gepubliceerd. Op deze website is voor een breed publiek inzichtelijk gemaakt welke sectoren protocollen hebben afgesloten en hoe zij werken in een anderhalvemeter-samenleving. De SRP attendeert er op dat er lokaal aanvullende protocollen nodig kunnen zijn.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl