AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Persconferentie 24 juni 2020 biedt verruiming en perspectief voor de paardensector

De SRP heeft de afgelopen periode bij de overheid gepleit om de beperking voor de sport op te heffen. Dit uiteraard met inachtneming van de ontwikkeling van het coronavirus en de maatregelen. Tijdens de persconferentie van 24 juni 2020 maakte premier Rutte bekend dat er opnieuw een versoepeling komt van de corona-maatregelen. De 1,5 meter blijft de basisregel maar paardensport is ook binnen weer toegestaan en er kunnen weer wedstrijden verreden worden en evenementen worden gepland.  “Door afstand te houden, geven we ruimte aan elkaar” zei Rutte.

Na een wekenlange lobby bij de overheid van de SRP en de dragende organisaties van de SRP is dit goed nieuws voor de paardensector.

Voor de paardensector is het volgende van belang:

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Per 1 juli zijn wedstrijden en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen. Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden. Voor vergunningsplichtige evenementen heeft te gelden dat vergunning kan worden aangevraagd.

Nadere details zullen via de dragende organisaties bekend worden gemaakt.

Voor het volledige overzicht wordt verwezen naar de website van de rijksoverheid zie website:

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl