AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Na regen komt zonneschijn en …. mogelijk het hitteprotocol in beeld. Wees er op voorbereid!

Op 24 juni 2020 heeft de SRP een aangepaste versie van het protocol ‘Extreme weersomstandigheden voor paarden’ gepubliceerd. Dit nadat  een week ervoor door het NVWA het Nationaal plan veetransport bij extreme temperaturen werd gepubliceerd.

De aankomende periode zal door de diverse dragende organisaties van de SRP aandacht worden gevraagd voor het protocol extreme temperaturen. Bij periode van hitte is belangrijk te beseffen dat paarden behoorlijk last kunnen hebben van de hitte. Om te voorkomen dat een paard het te warm krijgt is er een aantal dingen die gedaan kunnen worden. Te denken valt aan bijvoorbeeld 30 seconden koelen met koud water en dan 30 seconden laten rondstappen en dit herhalen tot het paard aangeeft dat hij genoeg gehad heeft.  Dit is ook opgenomen in het protocol. Bij temperaturen van boven de 24 graden is het van belang extra goed er op te letten dat een paard voldoende schaduw en verkoeling vindt en dat er “wijs op reis” wordt gegaan met een trailer en daarbij goed in de gaten wordt gehouden wat er wel en niet kan. In het protocol wordt hier nader op ingegaan en uitleg gegeven bij de grenzen die er zijn.

Hopelijk gaan we een mooie zomer tegemoet waarbij de temperatuur onder de 27 graden blijft.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl