AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Gevolgen van de nieuwe Europese Diergezondheidsverordening voor de paardenhouderij

Houders van schapen en geiten zijn er al mee bekend maar binnenkort moeten paardenhouderijen ook gegevens door gaan geven aan RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Dit zal wennen zijn en betekent een extra administratieve last. Het is al sinds 2016 bekend dat de Europese verordening is aangenomen en dat deze ook in Nederland zal gaan gelden. De meeste van u zullen nog niet goed bekend zijn met de inhoud van de verordening. Dit is ook niet zo gek. Het is taaie materie. Toch is het op 21 april 2021 al zover. Met ingang van die datum zal de nieuwe verordening van toepassing zijn.

De Europese verordening zal voor de paardenhouderij veranderingen met zich meebrengen. Alle paardenhouderijen moeten bijvoorbeeld centraal geregistreerd worden. Daarnaast moeten alle paarden op de paardenhouderij in de centrale database geregistreerd worden.

De centrale database wordt beheerd door de RVO. Het is de verantwoording van de houder van de paardenhouderij en van de houder van het paard om aan de registratie-eisen te voldoen.

Er zal naar verwachting begin 2021 door het ministerie gecommuniceerd gaan worden met betrekking tot de wijzigingen en de praktische impact die dit heeft op paardenhouderijen. Zodra er meer bekend is zal de SRP berichten delen zodat u tijdig de nodige maatregelen kunt treffen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl