AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Duitse ministeriële richtlijnen

De SRP ontving van de week een aantal vragen over de berichtgeving in de media over de nieuwe Duitse ministeriële richtlijnen voor de paardensport in Duitsland met als titel “Tierschutz im Pferdesport” en als ondertitel “Leitlinien zu Umgang mit und Nutzung von Pferden unter Tierschutzgesichtspunkten”. De nieuwe strenge richtlijnen voor dierenwelzijn zijn uitgegeven door het Duitse Ministerie van Voedsel en Landbouw en vervangen de eerder – in 1992 – uitgegeven richtlijnen. In de inleiding is aangegeven dat met de richtlijnen bedoeld is om zo volledig mogelijk rekening te houden met de huidige stand van de wetenschappelijke kennis en kennis uit de praktijk en dat de richtlijnen houvast geven bij de interpretatie van de algemene Duitse regelgeving over dierenwelzijn. In de inleiding van de nieuwe Duitse richtlijnen is ook opgenomen dat paardenwelzijn altijd de hoogste prioriteit moet hebben. Ook in Nederland dient welzijn de hoogste prioriteit te hebben. Al is het wel zo dat er in Nederland een ander stelsel is dan het federale Duitse stelsel om nadere invulling te geven aan dierenwelzijn. Toch is de boodschap gelijk: Neem verantwoordelijkheid daar waar het gaat om dierenwelzijn.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl