AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

DINSDAG 3 NOVEMBER WEER EEN PERSCONFERENTIE: BLIJVEN DE HUIDIGE MAATREGELEN VAN KRACHT?

Minister De Jonge gaf op dinsdag 27 oktober jl. aan dat de gedeeltelijke lockdown waarin Nederland verkeert naar verwachting nog tot in december 2020 zal duren. Morgen, dinsdag 3 november, is er weer een persconferentie waarin opnieuw zal worden stil gestaan bij de maatregelen en duidelijk zal worden of er aanvullende maatregelen volgen.

Vanuit het kabinet is ook aangegeven dat er aanvullende steunmaatregelen komen voor ondernemers. De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is er voor ondernemers en zelfstandigen die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen, maar wel doorlopende vaste lasten hebben. De TVL-subsidie is afhankelijk van de hoogte van de vaste lasten en het omzetverlies. De TVL-subsidie bestaat uit 2 delen, met ieder hun eigen voorwaarden: TVL tot 1 oktober 2020 en TVL na 1 oktober 2020. Voor wat betreft deze laatste categorie geldt dat er tijdelijk geen beperking is van SBI-codes. Dit kan van belang zijn voor die ondernemers die eerder tegen de beperking van de SBI-codes aanliepen. De TVL van na 1 oktober geldt alleen voor het vierde kwartaal, van 1 oktober t/m 31 december 2020. Via deze link treft u meer informatie aan.

Het kabinet publiceerde eerder de zogenaamde routekaart waarin per risiconiveau is aangegeven welke maatregelen op welk moment gelden. De KNHS en FNRS hebben een routekaart voor de paardensport gemaakt waarbij overzichtelijk de maatregelen voor de hippische sector staan. Voor deze routekaart voor de paardensport klik hier.

De SRP heeft al eerder bij het ministerie ingezet op het openhouden van paardenaccommodaties in geval van een verdere lockdown. Het is immers van belang dat de dagelijks verzorging en beweging van paarden door kan gaan. De SRP zal de ontwikkelingen in de gaten houden en laten weten of er wijzigingen volgen die gevolg hebben voor de paardensector.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl