AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Gedeeltelijke lockdown blijft in stand

Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. De druk op de zorg neemt nog maar weinig af. Dagelijks worden nog gemiddeld 24 mensen op de intensive care opgenomen. Daarom moeten we de gedeeltelijke lockdown blijven voortzetten, ook tijdens de feestdagen. Het is niet anders. Hoe graag we ook meer zouden willen doen, het virus laat dat nu nog niet toe. Door afstand te houden en het aantal contacten te beperken, beschermen we elkaar tegen het coronavirus, zo werd tijdens de persconferentie van dinsdagavond 8 december 2020 aangegeven door premier Rutte en minister De Jonge.

In de persconferentie bleven nieuwe coronamaatregelen voor de paardensport uit. Het kabinet houdt de gedeeltelijke lockdown in stand en geeft aan te kijken naar wat wel mogelijk is in de toekomst. Het kabinet wil vanaf half januari gecontroleerde experimenten houden met publiek bij sportwedstrijden. Doel is om te onderzoeken hoe dergelijke evenementen zo veilig mogelijk ingericht kunnen worden zodra daar weer ruimte voor is.

Per 17 december mogen topsporters die actief zijn in topsportcompetities weer, onder voorwaarden, in grote groepen trainen en wedstrijden spelen. Het gaat daarbij om een selecte groep topsporters. De hippische sport wordt daarbij niet vermeld.

Het virus en de maatregelen hebben forse impact op de samenleving en delen van de economie. Daarom ondersteunt het kabinet ondernemers en werkenden met het steun en herstelpakket. Vanuit het kabinet is aangegeven dat er aanvullende steunmaatregelen komen voor ondernemers. Over de laatste aanpassingen aan de steunmaatregelen geven de ministers van Economische Zaken en Klimaat, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Financiën vandaag, 9 december, een nadere toelichting tijdens een persconferentie.

De SRP heeft al eerder bij het ministerie ingezet op het openhouden van paardenaccommodaties in geval van een verdere lockdown. Het is immers van belang dat de dagelijks verzorging en beweging van paarden door kan gaan. Ook zet de SRP in (onder voorwaarden) op een heropenen van het openstellen van de (top)sport. De SRP zal de ontwikkelingen in de gaten houden en laten weten of er wijzigingen volgen die gevolg hebben voor de paardensector.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl