AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Uitbraak vogelgriep op verschillende plekken in Nederland, enkele maatregelen voor de paardenhouderij

Ermelo (SRP): Op een aantal plekken in Nederland is bij pluimveebedrijven vogelgriep vastgesteld. Het gaat om Lutjegast, Mijdrecht (hobbylocatie), Terwolde, Hekendorp, Witmarsum en (meer recent) Maasland en St. Annaparochie. De besmette bedrijven (en hobbylocatie) worden geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om verspreiding van het virus te voorkomen. Het gaat bij deze besmetting om een H5 variant van de vogelgriep. Het gaat vermoedelijk om de hoog pathogene variant.

Rond de bedrijven is een vervoersbeperkingsgebied ingesteld waarvoor beperkende maatregelen gelden. Op dit moment gelden voor het vervoer van paarden in het toezichtsgebied de volgende regels:


Kortom: in heel Nederland mogen paarden vervoerd worden. Alleen voor bedrijven mét pluimvee of andere gevogelte in de vervoersbeperkingsgebieden rondom de genoemde plaatsen gelden beperkingen.

Houdt de website van de Rijksoverheid goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatst ontwikkelingen.

Verwezen wordt verder naar de veelgestelde vragen op de website van de Sectorraad Paarden (klik HIER) en ook naar de berichtgeving op de website van de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht (klik HIER).  

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl