AdobeStock_305664655-1-scaled.jpeg

Diergezondheidsverordening: 21 april 2021 komt dichterbij, wat betekent dit voor de paardensector

Vanaf 21 april moeten alle paarden die in Nederland worden gehouden verplicht geregistreerd worden op de locatie waar ze staan. Belangrijkste reden voor deze aanscherping in de regelgeving is dat op deze manier snel gehandeld kan worden bij dierziekte of een mogelijke gevolgen voor de volksgezondheid.

Bij de registratieplicht wordt onderscheid gemaakt tussen de houder van het paard en de houder van de locatie. Een houder van een paard is verantwoordelijk voor de identificatie van het paard middels chip, paspoort en registratie bij een Nederlandse paspoortuitgevende instantie. De houder van de locatie is verantwoordelijk voor het registreren van de paarden op zijn locatie op zijn UBN-nummer bij de RVO. Op de website van de SRP staat informatie over de wijzigingen per 21 april (klik HIER). Ook is een overzicht met veel gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden opgenomen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl