AdobeStock_305664655-1-scaled-1.jpeg

Geen verkoop van paarden aan Rusland

De Europese Unie heeft verschillende sancties ingesteld tegen Rusland. Deze hebben gevolgen voor ondernemers die zakendoen met dit land. Recentelijk is daar een sanctie bijgekomen die ook gevolgen heeft voor de verkoop van paarden.

In het Publicatieblad van de Europese Unie van 15 maart, de Staatscourant van Europa, staat gepubliceerd dat luxe artikelen niet meer mogen worden verkocht aan rechts- of natuurlijke personen in Rusland. Dit verbod is per direct ingegaan.

De sanctie stelt dat het verboden is om luxegoederen als vermeld in bijlage XVIII direct of indirect te verkopen, leveren, over te dragen aan of uit te voeren aan natuurlijke personen, rechtspersonen, entiteiten of lichamen in Rusland of voor gebruik in Rusland.

Lees hier de officiële publicatie inclusief bijlage.

Informatie voor ondernemers

Doet u zaken in Oekraïne of Rusland? Op deze pagina van RVO vindt u informatie voor ondernemers die te maken hebben met deze situatie. Er is actuele sanctie-informatie te vinden, vragen & antwoorden en gratis advies: https://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/oekraine-en-rusland

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl