AdobeStock_305664655-1-scaled-1.jpeg

Onderzoek paardenwelzijn breed uitgezet in sector

Het welzijn van paarden in Nederland is heel belangrijk. Om te weten te komen hoe paardenliefhebbers denken over paardenwelzijn hebben FNRS, KNHS, KWPN en LTO Nederland de handen ineen geslagen en een onderzoek over paardenwelzijn bij hun leden uitgezet.

Gezamenlijk inzicht

Met het onderzoek wordt in kaart gebracht hoe er over paardenwelzijn in Nederland gedacht wordt. Het geeft de partijen inzicht waar er nog ruimte is voor verbetering. Met deze waardevolle informatie kunnen zij hun beleid analyseren en waar mogelijk aanpassen op het gebied van paardenwelzijn. Door de gezamenlijke opzet is het mogelijk om de verschillen per organisatie en doelgroep (ondernemers, fokkers, ruiters, liefhebbers etc.) te vergelijken en de huidige stand van zaken rondom paardenwelzijn te monitoren.

Jouw mening telt!

Fenna Westerduin, welzijnsdeskundige bij de KNHS: “We hopen dat onze leden massaal deze enquête invullen zodat we voldoende en betrouwbare informatie ophalen bij onze achterbannen. De resultaten moeten duidelijk maken hoe men denkt over paardenwelzijn in Nederland en waar er nog kansen zijn voor verbetering. De resultaten bieden overzicht over paardenwelzijn op het gebied van huisvesting, management, fokkerij, sport en recreatie. Ook geeft het inzicht hoe de respondenten denken over het beeld van paardenwelzijn in de maatschappij en de mogelijkheden om hier verbetering in aan te brengen. Wij openen hiermee de deur voor iedereen om hun mening over dit onderwerp te delen.” De enquête wordt in de periode van 1 t/m 10 februari 2022 verstuurd vanuit de verschillende partijen naar hun leden. Het kan dus zijn dat iemand een uitnodiging vaker ontvangt. De enquête hoeft echter maar één keer ingevuld te worden.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl