AdobeStock_305664655-1-scaled-1.jpeg

Corona-update: coronatoegangsbewijs breder ingezet

Vanaf 6 november geldt het coronatoegangsbewijs op meer plekken in Nederland. Dat maakten demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge vanavond bekend. Dit heeft consequenties voor de hippische sector op het gebied van georganiseerde sport, horeca en evenementen voor zowel deelnemers als publiek. Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november verplicht voor:
  • Publiek bij sportwedstrijden, zowel professioneel als amateur. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd.
  • Georganiseerde sportbeoefening* vanaf 18 jaar. Dit geldt voor sporters en publiek in alle binnen- en buitensportlocaties, inclusief sportkantines. *Het is op dit moment onvoldoende duidelijk wat de overheid verstaat onder georganiseerde sportbeoefening. De partijen van de SRP komen hier in de loop van woensdag 3 november meer duidelijkheid over te krijgen over deze nieuwe maatregel.
  • Doorstroomevenementen. Dit zijn evenementen waarbij het publiek geen vaste plek heeft en er een doorstroom van mensen is.
  • Evenementen met en zonder vaste zitplaats.
  • Zakelijke evenementen, zoals beurzen en congressen.
  • Horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden), behalve bij afhalen.
Georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar zijn uitgezonderd van het gebruik van het coronatoegangsbewijs. Coronatoegangsbewijs Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Ook is het mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien. Voor horeca en organisatoren van evenementen, sport- en cultuuractiviteiten is de app CoronaCheck Scanner beschikbaar, waarmee eenvoudig de controle kan worden uitgevoerd op de coronatoegangsbewijzen. Het is belangrijk dat op elke locatie waarbij een coronatoegangsbewijs geldt deze wordt gescand en het ID-bewijs wordt gecontroleerd en dat iedereen die zo’n locatie bezoekt de persoonlijke QR-code én een geldig ID-bewijs laat zien. Onder voorbehoud van wijzigingen Bovenstaande informatie is gebaseerd op de informatie die op dit moment bij ons bekend is. Wij blijven informatie over de overheidsmaatregelen actualiseren indien nodig. Bron: Rijksoverheid.nl

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl