AdobeStock_305664655-1-scaled-1.jpeg

Internetconsultatie maximumtemperatuur diertransport van start

Op 1 december om 9.00u is de internetconsultatie voor de beleidsregel voor de maximumtemperatuur voor diertransport gestart. Deze beleidsregel stelt een verlaging van de maximum transporttemperatuur voor van 35 graden Celcius naar 30 graden Celcius. Iedereen in Nederland kan zijn of haar mening geven over de voorliggende beleidsregel.

Een internetconsultatie is een vorm van consultatie waarbij burgers, bedrijven en maatschappelijke organisatie kennis kunnen nemen van wetsvoorstellen en hun ideeën hierover kenbaar kunnen maken. Het doel is om transparantie aan het wetgevingsproces te geven en de kwaliteit van wetgeving te verbeteren.

Ook de Sectorraad Paarden zal een impactanalyse maken van de voorliggende beleidsregel over de temperatuursverlaging en indienen bij de bij de overheid. Samen met de Vereniging Paarden Export en Transport Nederland (VPETN) en de SRP werkgroep welzijn zal een reactie worden voorbereid.

Reageren kan tot dinsdag 2 januari 2024 voor 23.59 uur. De internetconsultatie is hier te vinden: https://www.internetconsultatie.nl/maximumtemperatuurdiertransport.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl