AdobeStock_305664655-1-scaled-1.jpeg

Mieke Theunissen nieuwe secretaris Sectorraad Paarden

Per 1 januari van dit jaar is het secretariaat van de Sectorraad Paarden overgenomen door LTO Nederland. Sinds 2019 werd deze functie ingevuld vanuit de KNHS in de persoon van Hester van der Bij. Vanuit LTO Nederland heeft Mieke Theunissen het stokje overgenomen. Het betreft een functie voor twee dagen per week.

Mieke Theunissen is werkzaam als sectorspecialist bij LTO Nederland en ondersteunt daar onder andere de vakgroep paardenhouderij. Daarnaast werkt zij vanuit LTO Nederland voor de educatieboeren van het Platform Boerderijeducatie Nederland.

In 2016 begonnen haar carrière in de belangenbehartiging bij de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). In 2018 maakt zij de overstap naar LTO Nederland en houdt zij zich bezig met landelijke- en Europese thema’s die ook de paardensector raken. Voor 2016 was Mieke werkzaam in het onderwijs, waarvan 5 jaar bij Hogeschool Van Hall Larenstein als opleidingscoördinator Equine Studies en 4 jaar bij NHB Deurne als manager Fieldlab paardensport en docent MBO en HBO. Zelf heeft een Master Equine Science afgerond aan de University of Veterinary Science Edinburgh.

De Stichting Sectorraad Paarden (SRP) is opgericht op 31 mei 2007. De SRP is dé spreekbuis van de paardensector richting overheid en wordt gevormd door samenwerkende partijen in de Nederlandse paardensector (sport, fokkerij en ondernemers). Samen behartigen zij de collectieve belangen van de paardensector in Nederland. De voorzitter van de SRP is Guusje ter Horst.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl