AdobeStock_305664655-1-scaled-1.jpeg

Webinar maakt duidelijk dat er werk aan de winkel is

Op dinsdag 24 oktober 2023 organiseerde de Sectorraad Paarden (SRP) een webinar over een aantal activiteiten van de SRP. In totaal waren een 88 kijkers live aanwezig en ontvangen 205 deelnemers een terugkijklink. De belangrijkste onderwerpen van het webinar zijn de inzet van de SRP-werkgroep Publieke Opinie en de plannen voor het Hippisch Sectorfonds.

Het webinar maakt duidelijk dat als het gaat om de toekomst van de sector er werk aan de winkel is. Er zijn punten besproken waar een ieder zelf mee aan de slag kan of is. Maar voor een  landelijke campagne om  meer draagvlak voor de paardensector in de maatschappij te creëren , meer wetenschappelijk onderzoek te initiëren en de lobby te versterken, is geld nodig. Gelukkig hebben er al een heel aantal partijen zich verbonden aan het Hippisch Sectorfonds en een aantal van hen deelden hun motivatie voor de bijdrage die zij leveren aan het fonds in een filmpje.

Foto: Een aantal partijen zich al verbonden hebben aan het Hippisch Sectorfonds deelden in een filmpje hun motivatie voor de bijdrage die zij leveren

Vragen uit de chat

Deelnemers aan het webinar werden in de gelegenheid gesteld om hun vragen in een chat te stellen. Antwoorden op de meest gestelde vragen zijn hieronder te vinden. Een aantal reacties werd live in het webinar behandeld, waaronder het voorstel om de banners die op de achtergrond in beeld staan als posters te verspreiden op maneges en stallen. 

Terugkijken

De SRP kijkt terug op een interessant webinar dat boeiende vragen en mooie reacties heeft opgeleverd. Het webinar heeft zich bewezen als toegankelijke en laagdrempelige manier om kennis te delen, zo blijkt uit de evaluatie. Maar liefst 97% van de kijkers geeft aan vaker via een webinar op de hoogte gehouden te willen worden over de activiteiten van de SRP. En 86% van de kijkers gaf aan het webinar als interessant, informatief en duidelijk te hebben ervaren.

Graag wil de Sectorraad Paarden de volgende mensen/ organisaties bedanken voor het mogelijk maken van dit webinar:

  • CM Media: voor het maken van de filmpjes die in het webinar zijn vertoond
  • Jeroen Hendriks, Erik Timmermans, Corine Bruinier en Waling Haytema voor het mede mogelijk maken van de filmpjes
  • De sprekers in het webinar: Irene Verheul, Monique van Hal, Mieke Theunissen, Charlotte Dekker en Andries van Daalen. 
  • Techniek: Freddy Bosscher
  • KWPN: voor het gebruik van de locatie

Terugkijken van het webinar kan via deze link.

Antwoorden op meest gestelde vragen zijn hier te vinden

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Op basis van de door uw gegeven antwoorden krijgt u een persoonlijk rapport met toelichting en advies.

SECTORRAAD PAARDEN

Postbus 3040
3850 CA Ermelo

Bezoekadres
De Beek 125
3852 PL Ermelo

 

Secretariaat

Hester van der Bij
T 0577 – 408320
M 06 – 11736117
E info@sectorraadpaarden.nl